انجام پایان نامه بیوتکنولوژی کشاورزی در این بخش با استفاده از یک نمونه فصل سوم آموزش داده شده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه بیوتکنولوژی کشاورزی می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه بیوتکنولوژی کشاورزی خود استفاده نمایند. انجام پایان نامه حاضر در سال 89 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به سرانجام رسیده است.
رقم 18-33DN-18-33DN- لاین جدیدی از برنج است که به تازگی توسط محققان پژوهشکده برنج و مرکبات با استفاده از روش تلاقی برگشتی- شجره ای از تلاقی سپیدرود – سنگ جو به دست آمد (شکل 3-1) و بعنوان لاین نزدیک به ایزوژن، دوره کاشت و برداشت 120 روزه، ارتفاع 119 سانتی متر، متحمل به کرم ساقه خوار، خصوصیات فیزیکو شیمیائی مطلوب (در گروه ارقام محلی کیفی) و عملکرد 65/6 تن در هکتار می باشد (13).
این رقم پا کوتاه (119 سانتی متر) و بسیار زودرس بوده و از نظر خواص فیزیکوشیمیائی نزدیک ارقام محلی و از بازار پسندی مناسبی برخوردار هستند (13). از نظر عملکرد تا سقف 5/1 الی 2 برابر ارقام محلی تولید شلتوک می نمایند. لاین 18-33-DN دارای پایه ساقه سبز رنگ می باشد (شکل 3-2).
ندا رقمی پر محصول و تجاری بوده و از طریق روش شجره ای و از تلاقی سنگ طارم در آمل 3 توسط نعمت زاده و همکاران (1387) اصلاح و معرفی شده است. رقم ندا (شکل 3-3) اولین رقم نر عقیم (CMS) با دانه گرده صد در صد عقیم، 83 سانتیمتر ارتفاع بوته و طول دوره رشد 130 روز و صفات کیفی مناسب می باشد (شکل 3-4) این گیاه دارای پایه ساقه ارغوانی رنگ است (شکل 3-4).
به منظور تولید جمعیتF2، بذور حدود 123 تک بوته F1 در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خزانه گیری و سپس در خرداد ماه سال 1388 به صورت کپه ای نشاء شدند.
برای هر یک از ارقام و لاین ها نمونه برگی انفرادی جمع آوری گردید. جمع آوری نمونه های برگی در ساعات اولیه صبح (10-8 صبح) که فعالیت های گیاهی به حداقل می رسند، انجام شد از هر بوته 4 تا 5 برگ با استفاده از قیچی بریده شد و در داخل کیسه های نایلونی بسته بندی گردید (شکل 3-5).
مشخصات هر بوته روی کیسه مربوطه نوشته شد و بلافاصله در داخل ظرف حاوی یخ قرار گرفته و به آزمایشگاه منتقل و نگهداری شدند. در هنگام جمع آوری نمونه های برگی دقت زیادی انجام شد تا برگ های سالم و جوان و عاری از هر گونه آفت یا بیماری انتخاب گردند، چرا که این احتمال وجود داشت که DNA برخی از میکروارگانیسم ها به همراه DNA برگ استخراج شوند.
در این مرحله ضمن تهیه مقدار مورد نیاز برگ، برگ های تازه و جوان بیشتری در دسترس و DNA حاصله از کمیت و کیفیت خوبی برخوردار بوده است.
در انجام پایان نامه بیوتکنولوژی کشاورزی حاضر صفت رنگ پایه ساقه مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه گیری این صفت در مرحله پنجه دهی انجام شد. بدین منظور تعداد 123 تک بوته از جامعه F2 بطور تصادفی انتخاب گردید که تا زمان آغاز مطالعه درون کیسه های نایلونی در یخچال 4 درجه سانتی گراد نگهداری شدند.
در روش های مختلف استخراج DNA از بافت های گیاهی موارد زیر را باید مورد توجه قرار داد:
1. شکستن دیواره سلولی، که معمولاً با آسیاب کردن بافت در نیتروژن مایع یا یخ خشک انجام می شود.
2. حذف غشاء سلولی، به طوریکه DNA آزاد شده و در معرض بافر استخراج قرار گیرد این کار با استفاده از شوینده هایی نظیر SDS یا CTAB انجام می شود.
3. حفاظت EDTA که یک ماده کلات کننده است برای این کار استفاده می شود. این ماده به یون های دو ظرفیتی نظیر منیزیم که کوفاکتوری ضروری برای فعالیت بیشتر نوکلئاز ها است متصل می شود و از فعالیت آنها جلوگیری می کند.
4. در جریان استخراج، DNA در اثر تکان های شدید شکسته خواهد شد. لذا برای جلوگیری از شکستن DNA در طول جریان استخراج باید از تکان های شدید خودداری گردد.
5. به حداقل رساندن زمان بین ذوب شدن بافت برگی منجمد، آسیاب کردن و تماس بافت پودر شده با محلول استخراج، این کار از تخریب های آنزیمی جلوگیری خواهد کرد.
در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با انجام پایان نامه بیوتکنولوژی کشاورزی با ما در ارتباط باشید.
نگارش پروپوزال مدیریت نکات مهمی دارد که دانشجو باید رعایت نماید. در این بخش از سع [...]
مقدمه پایان نامه از اهمیت بالایی برخوردار است. مقدمه در پایان نامه نو [...]
ثبت پروپوزال در پژوهشیار از روند های مهم پایان نامه نویسی در دانشگاه آزاد می باشد [...]
برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]
همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]
جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]