مراحل نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری تفاوت هایی با هم دارند با اینحال روند کلی آن یکسان می باشد. در این بخش سعی در ارائه مراحل نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری داریم. دانستن مراحل نوشتن پایان نامه می تواند به دانشجویان در نوشتن پایان نامه شان یاری نماید. با ما همراه باشید.
برای نوشتن پایان نامه، ابتدا باید موضوع پایان نامه را انتخاب کنید. سپس باید به آماده سازی بخشهای مختلف پایان نامه بپردازید. ساختار کلی پایان نامه شامل صفحات آغازین، فصول پایان نامه، منابع و مراجع، ضمیمه ها و پیوست ها و صفحات پایانی است. در فصل اول کلیات تحقیق، در فصل دوم روش تحقیق، در فصل سوم مدلها و ایدههای تحقیق، در فصل چهارم یافتههای تحقیق و در فصل پنجم خلاصه تحقیق و تفسیر نتایج قرار میگیرد. چکیده پایان نامه باید علاوه بر کوتاه بودن به برخی از اصلیترین سوالاتی که در ذهن خواننده وجود دارد پاسخ دهد. سئوالاتی از قبیل: در این پژوهش به چه مسالهای پرداخته شده است؟ ضرورت پرداختن به این مساله چیست؟ پژوهش به چه روشی انجام شده است؟ نتایج و کاربرد حاصل از این پژوهش چه بوده است؟
بهترین روش برای انتخاب موضوع پایان نامه، شناسایی منابع هسته (کتاب، مجله و هر منبعی که بیشترین استنادها را به خود اختصاص میدهد) است. این منابع معمولا بیشترین تاثیر را در رشته مورد نظر شما دارند. برای پیدا کردن این منابع، میتوانید به مطالعات زیادی بپردازید، معمولا در فصل آخر پایاننامهها بخشی به نام “پیشنهادهایی برای پژوهشهای بیشتر” وجود دارد که میتوانید آنها را مطالعه کنید و منابعی که در پایاننامههای مرتبط با رشته شما ذکر شده است را بررسی کنید. همچنین، جستجو در اینترنت و شرکت در همایشها و کنفرانسهای مربوط به رشته تحصیلی خود نیز به شما کمک خواهد کرد.
فصل اول پایان نامه، معمولاً شکل گسترش یافته پروپوزال است. این فصل باید خواننده را مجذوب کرده و تحقیق را آشکار کند. از آنجایی که پایان نامه با این فصل آغاز میشود، فصل اول پایان نامه نقش کلیدی در هدایت خواننده به سمت متن اصلی و گزارش تحقیق و پژوهش انجام شده دارد. بنابراین، بد نیست که با ساختار و نحوه نگارش آن بیشتر آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه نگارش فصل اول پایان نامه، مطالعه راهنمای کامل نگارش پایان نامه و رساله را توصیه میکنم.
فصل دوم پایان نامه، به منظور جمع آوری اطلاعات نوشته میشود و دارای عناوینی مثل: ارزیابی مبانی پژوهش و تحقیق، ارزیابی ادبیات موضوع و ارزیابی کردن مبانی نظری تحقیق می باشد. برای نگارش فصل دوم پایان نامه، باید به موارد زیر بپردازید:
برای نگارش فصل دوم پایان نامه، بهتر است حداقل 3 بار آن را نگارش کنید. در بار اول، مطالب گردآوری شده به صورت فیش نویسی شده یا نگارش شده تهیه شود. در بار دوم، مطالعه بخشهای جمعآوری شده و استفاده از یک طرح مشخص برای چیدن این اطلاعات. در بار سوم، با تکمیل فصل دوم، آن را به صورت کامل و جامع بازبینی کنید.
فصل سوم پایان نامه، به منظور بیان روش تحقیق و مراحل انجام پژوهش است. این فصل شامل مواردی مانند: نوع پژوهش، جامعه و نمونه، روشهای گردآوری و تحلیل دادهها و ابزارهای اندازهگیری و تحلیل دادهها میباشد. برای نگارش فصل سوم پایان نامه، بهتر است حداقل 3 بار آن را نگارش کنید. در بار اول، مطالب گردآوری شده به صورت فیش نویسی شده یا نگارش شده تهیه شود. در بار دوم، مطالعه بخشهای جمعآوری شده و استفاده از یک طرح مشخص برای چیدن این اطلاعات. در بار سوم، با تکمیل فصل سوم، آن را به صورت کامل و جامع بازبینی کنید.
فصل چهارم پایان نامه معمولاً به عنوان “تحلیل داده ها” شناخته می شود و در آن دانشجو به تفکیک و تحلیل داده های خود می پردازد. برای نگارش فصل چهارم، باید به موارد زیر بپردازید:
فصل پنجم پایان نامه شامل “نتیجه گیری و پیشنهادات” است. در این فصل، باید به موارد زیر بپردازید:
برای نگارش هر کدام از فصول چهارم و پنجم، بهتر است حداقل 3 بار آن را نگارش کنید. در بار اول، مطالب گردآوری شده به صورت فیش نویسی شده یا نگارش شده تهیه شود. در بار دوم، مطالعه بخشهای جمعآوری شده و استفاده از یک طرح مشخص برای چیدن این اطلاعات. در بار سوم، با تکمیل هر فصل، آن را به صورت کامل و جامع بازبینی کنید.
در صورت نساز به مشاوره در زمینه آموزش نوشتن پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی را به صورت اصولی یاد بگیرید. [...]
نگارش کتاب را می توان یکی از مهمترین روش ها جهت تکمیل رزومه علمی و همچنین اعتبار [...]
مراحل مقاله نویسی به ترتیب و طبق اصول در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است. [...]
برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]
همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]
جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]