آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان، طرحی می باشد که آکادمی ابن سینا به منظور آموزش مقاله نویسی و تهیه مقاله چندیست آغاز کرده است. در همین راستا در این بخش سعی شده است تا نکات مهم در نگارش عنوان مقاله ارائه شده و دانشجویان را در تهیه مقاله یاری نماید. امید است با طرح آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان آکادمی ابن سینا، دانشجویان و محققین و علاقه مندان بتوانند تهیه مقاله خود را با قلم خود انجام دهند.
عنوان اولین بخش از نگارش مقاله علمی است که ویراستاران مطالعه می کنند. پژوهشگران معمولا برای نگارش عناوین خوب برای مطالعه خود با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند. در واقع بخش عمده زمان نویسندگان صرف نگارش بخش اصلی مقاله شامل روش ها، نتایج و بحث می شود. به همین دلیل زمان و اندیشه چندانی صرف عنوان، کلمات کلیدی و چکیده نمی شود. با این حال عنوان، چکیده و کلمات کلیدی به عنوان سه عامل مهم نقش بسیار مهمی در انتقال فحوای مقاله به خوانندگان و ویراستاران ایفا می کنند.
در اغلب موارد عنوان یک مقاله پژوهشی تنها عامل موثر بر تصمیم سردبیر جهت مطالعه یا کنار گذاشتن یک مقاله است. با این حال هیچ رهنمود استانداردی برای نگارش عنوان خوب در رشته های علمی مختلف وجود ندارد. درخواست کمک حرفه ای از بخش خدمات نگارش مقاله علمی می تواند به نویسندگان در نگارش مقاله کمک نماید، اما بهترین قاضی هر مقاله ای خود نویسنده است.
عنوان، چکیده و کلید واژه ها مهمترین عامل دخیل در موفقیت چاپ مقاله هستند. هاگان (2003) به این نتیجه رسیده است که روند کنونی به سمت عناوین اطلاع رسان و آگاه بخش گرایش دارد و از آنها عنوان "متون مینیاتوری " یاد می کند. در اصل عنوان شرح دهنده کل مقاله است و اطلاعاتی در مورد ماهیت مقاله پژوهشی در اختیار خوانندگان قرار داده و به آنها در مطالعه یا عدم مطالعه مقاله کمک می کند.
همچنین عنوان شامل اطلاعاتی است که به فراخوانی الکترونیکی مقاله کمک می کند چرا که اغلب موتورهای جستجو و وبسایت های مجلات از کلمات موجود در عنوان، کلمات کلیدی و چکیده برای نمایش مقاله به خوانندگان استفاده می کنند. اغلب افراد برای جستجوی مقالات مورد نظر خود از پایگاه داده های الکترونیک استفاده می کنند و به همین دلیل لازم است عنوان بازتابی از خلاصه دقیق از مطالعه پژوهشگر باشد، در غیر این صورت در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود.
عنوان و چکیده معمولا تنها بخش هایی از مجله هستند که به رایگان به صورت آنلاین قابل دسترسی هستند. بنابراین وقتی خوانندگان مقاله مورد نظر خود را یافتند، عنوان و چکیده مهمترین عاملی خواهد بود که تعیین می کند آیا خواننده یک نسخه از مقاله را خریداری کرده و به مطالعه ادامه دهد یا خیر.
مهمترین کارکرد عنوان، ارائه خلاصه ای دقیق و کوتاه از مطالعه است. بنابراین عنوان باید کوتاه و واضح باشد. در عنوان باید از افعال معلوم استفاده و از عبارات پیچیده اسمی پرهیز شود. عنوان طولانی توجه خوانندگان از ابعاد مهم مطالعه را سلب می کند. عنوان باید از قابلیت انتقال فحوای اصلی مقاله به افراد غیرمتخصص (به عنوان مثال سردبیر یک مجله) برخوردار باشد.
بهتر است عنوان بعد از نگارش کامل مقاله اصلی و بعد از دستیابی به دانش عمیق و درک محتوای مقاله نوشته شود. بدین ترتیب می توان عنوانی دقیق و علمی نوشت. رهنمودهای راهنمای انتشار انجمن روانشناسان آمریکا، سادگی و اختصار را برای جلوگیری از خدمات نمایه گمراه کننده توصیه کرده اند (5). عنوان نباید بیش از 150 حرف یا 16-12 کلمه باشد، اگرچه ممکن است این دستورالعمل بر اساس رهنمودهای هر مجله متفاوت باشد.
عنوان باید تا حد امکان خاص و شامل چند کلمه کلیدی مندرج در مقاله اصلی باشد. عنوان باید به درستی ماهیت و حیطه تمرکز مطالعه را بازتاب دهد. اطلاعات مربوط به طرح پژوهش باید بخشی از عنوان مقاله باشد، مخصوصا در رابطه با کارآزمایی های بالینی با گمارش تصادفی و گروه کنترل (RCTa)، مرور سیستماتیک و فراتحلیل. اغلب مجلات بر این موضوع تاکید دارند. اگر یک مقاله نتایج خود را منحصرا بر اساس سیستم های مدل غیرانسانی گزارش کرده است، گونه ها باید در عنوان مشخص باشند.
فرمت زیر به عنوان قاعده کلی نگارش عنوان به کار می رود: سوال پژوهشی + طرح پژوهشی + جمعیت + منطقه جغرافیایی مطالعه (چه چیزی، چگونه، با چه کسی و کجا). در صورت وجود محدودیت های واژه می توان از دو مورد اخر چشم پوشی کرد. در انتهای عنوان نباید از علامت نقطه استفاده کرد.
به عنوان مثال "شیوع کم خونی ناشی از فقر آهن قبل و بعد از تقویت غذایی با آهن در یک جامعه روستایی در شمال هندوستان، مطالعه کنترل شده با گمارش تصادفی" (23 واژه، 147 حرف با فاصله).
به عنوان یک قاعده کلی حروف اختصاری نباید در عنوان به کار روند، اما اگر بنا به دلایلی از این حروف اختصاری در عنوان استفاده شود، باید در چکیده به صورت کامل توصیف شود. اگر مقاله صرفا با استفاده از سیستم های مدل غیرانسانی به گزارش نتایج خود بپردازد، گونه ها باید در عنوان مشخص شوند.
به عنوان مثال در "نیمرخ دوزیمتریک VMAT در پرتودرمانی بعد از ماستکتومی"، از حروف اختصاری استفاده شده است که ممکن است فورا برای خوانندگان آشنا و قابل درک نباشد. عنوان مناسب تر می تواند به شرح زیر باشد: نیمرخ دوزیمتریک تابش دهی به صورت قوسی و تعدیل شده در بیماران بعد از جراحی ماستکتومی.
به عنوان مثال در عنوان "استفاده از مورفین مدت زمان درد را تا 14 ساعت در بیماران دچار متاستاز کاهش می دهد" از پارامترهای عددی استفاده شده است که ضرورتی برای آن وجود ندارد و می تواند اهمیت مقاله را کاهش دهد.
جهت مطالعه مطالب بیشتر در راستای آموزش مقاله نویسی برای مبتدیان به بخش مقالات وبسایت مراجعه نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره در زمینه آموزش مقاله نویسی با ما در ارتباط باشید.
تضاد منافع (Conflict of Interest) در مقاله نویسی موضوع مورد بحث ما می باشد. در ای [...]
مراحل سابمیت مقاله و هزینه های آن در این بخش آموزش داده می شود. امید است علاقه من [...]
پریسما (PRISMA) چیست؟ در این بخش سعی در ارائه توضیحاتی پیرامون پ [...]
برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]
همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]
جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]