انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی را می توانید با داشتن نمونه کار به خوبی پیش ببرید. در راستای آموزش انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی در این بخش سعی در ارائه نمونه فصل 5 داریم تا علاقه مندان به انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی با نحوه نگارش فصل 5 بیشتر آشنا شوند. انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی حاضر در سال 91 در دانشگاه علامه به سرانجام رسیده است. دانشجویان می توانند با ذکر منبع از این نمونه کار در انجام پایان نامه مشاوره خود استفاده نمایند.
مقایسه وتبیین یافته های حاصل از انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی حاضر با یافته های پژوهش های پیشین :
1- آیا دوران کودکی نوع ارتباط با والدین در چرخه رشد در گرایش افراد به مواد مخدر موثر است ؟
یافته های مربوط به این سوال پژوهش وجود دلبستگی اضطرابی و اجتنابی و دوسوگرایانه ، پیوند ضعیف عاطفی با والدین ، شیوه های مدیریت نا مناسب بوسیله والدین ، و تجربه محرومیت هیجانی از طرف پدر و ، وجود الگوهای ارتباطی ناسازگار با یافته های (قزوینی 1389) ،(دادستان1366)، (لاکورز2002) ، (لوب 2000) ، (مارتین جدرزی 2005 ) ،( کاپلان 2008) همسو می شود.
دلبستگی اضطرابی و اجتنابی : با توجه به تحقیقات انجام شده می توان بیان کرد که رابطه والد- فرزندی در کودکی می تواند بر نوع دلبستگی در بزرگسالی موثر باشد زمانی که مادر نالایق نتواند فرصت رسیدن به دلبستگی ایمن را برای کودک فراهم کند فرد در بزرگسالی از نیاز دلبستگی رنج می برد و این فرد در طیف کوشش برای غلبه بر نیاز دلبستگی و غلبه بر تجارب منفی ناشی از آن ممکن است از راهبرد هایی استفاده نماید که سوق دهنده فرد به سوی مواد مخدر باشد .در واقع نبود منبع امن ( مادر ) در مواقع مواجه با مولنع استرس زای زندگی ، باعث می گردد که فرد در بزرگسالی به دنبال جایگزینی امن برای وی باشد و یا بعبارتی سوء مصرف مواد می تواند مکانیزم فرد برای مقابله با عواطف و تجارب منفی باشد .
پیوند عاطفی ضعیف با والدین : پایین بودن انسجام عواطف در خانواده با پایین بودن روابط عاطفی در خانواده با رفتارهای اعتیادی رابطه دارد ، نوجوانانی که از خانواده خود چنین برداشتی را دارند میزان بالایی از انسجام را در روابط خود دارد دنیا را بصورت امن تری توصیف می کنند، و احساسات خود را بعنوان یک عضو از سیستم خانوادگیشان رشد می دهند.و نبود این پیوند های عاطفی در محیط خانواده باعث می شود که نوجوان برای پر کردن این خلع جذب گروه های مصرف کننده شود و یا از مواد به عنوان یک تسکین دهنده روانی استفاده کند.
شیوه های مدیریت نامناسب : اختلال در ساختار قدرت و کمرنگ شدن نقش پدر در محیط خانواده سبب بروز اعتیاد می گردد عدم انعطاف و مدیریت نامناسب عواطف در سالهای اولیه رشدی و انعکاس های متفاوت از سوی والدین می تواند باعث بروز این مسئله گردد.
تجربه محرومیت هیجانی : فقدان هیجان در خانواده فرد معتاد، که در نتیجه روابط مخدوش والدین بوجود آمده است، والدین در این خانواده ها برای گمان هستند که هیجانات و احساسات بارز و گسترده ممکن است خطرناک باشد و می ترسد روابط نزدیک استقلال و فردیت آنها را از بین ببرد و کودک پی می برد که در چنین موقعیتی تنها راه جلب توجه مشکل آفرینی و خلق مکانیزم ترمیمی در این دسته از رفتار از جمله اعتیاد است.
الگوهای ارتباطی ناسازگار : رفتار والدین شامل ، نظارت والدینی کم ، نظم غیر موثر ، الگوی ارتباطی خانوادگی نامناسب عامل مهمی در شروع و ادامه مصرف مواد در میان نوجوانان است. تحقیقات گسترده ای از ارتباط والد-فرزندی با کیفیت به عنوان یک عامل محافظت کننده در برابر بسیاری از رفتارهای مشکل ساز یاد می کنند . در مجموع می توان گفت که روابط گرم و عاطفی و صمیمت بین اعضای خانواده مخصوصاً با فرزندان امکان جذب آنها را به خانواده بیشتر می کند و کمتر به محیط خارج از خانواده مثل گروه همسالان پناه برده که امکان نابهنجار بودن گروه وجود دارد.
2- آیا در دوران کودکی آرزوها و انتظارات افراد در چرخه رشد در گرایش افراد به اعتیاد موثر است ؟
یافته های مربوط به این سوال پژوهش ( تمایل به آزادی و هیجان خواهی ، نیاز به نافعالی و تمایل به کسب قدرت و تملک با یافته های اسفندیاری (1382) ، سام آرا (1387) ، لی اسچید(2008) ، لوبر(200) ، امونال (2012) ، هاهسی (2002) همسو است.
در این تحقیق قدرت و تملک : فقر و حقارت از عوامل مهمی است که در تحقیقات زیادی عامل گرایش به اعتیاد محسوب شده است و افراد ممکن است برای جبران احساس حقارت خود دست به واکنش های جبرانی از جمله اعتیاد بزنند. در رویکرد های دینی نیز این همبستگی میان فقر و انحرافات اجتماعی مورد تائید است .فقر انگیزش رویاوری به کجروی را افزایش می دهد ، همچنان که رفاه طلبی و ثروتمند بودن در گرایش فرد بسوی انحرافات اجتماعی ، انگیزه بسیار قوی است.
نیاز به هیجان خواهی : کنجکاوی ، کسب تجارب تازه ، لذت جویی ، از مولفه های گزارش شده در گرایش به اعتیاد است. کم بودن امکانات تفریحی و هیجانی و نداشتن الگوهای تفریحی و هیجانی سالم در کشور ما یکی از عوامل گرایش به اعتیاد است؛ معمولاً نوجوانان مصرف کننده مواد در کشور ما از قرص های شادی بخش بعنوان یک تجربه هیجانی و تفریحی یاد می کنند. و همچنین کشیدن سیگار و مصرف مواد را یکی از مولفه های موثر در بزرگ شدن و حس استقلال و آزادی از نظارت والدین می دانند.
3- چگونگی گذراندن دوران تحصیل در چرخه رشد در گرایش به اعتیاد افراد به مواد مخدر موثر است ؟
یافته های مربوط به به این سوال پژوهش نگرش منفی نسبت به مدرسه و خودآگاهی تحصیلی و شغلی ضعیف و عدم علاقه به فعالیت های مدرسه با یافته های شاه نظری (1390) ، فودرگیل(2008) همسو است.
نگرش منفی نسبت به مدرسه : مدرسه دومین سازمان اجتماعی است کهمی تواند در سازندگی شخصیت افراد سهم بسزایی داشته باشد. آگاهی مربیان نسبت به اصول بهداشتی باعث می شود که کودکان در کلاس تشویق شوند و مشکلات روزمره خود را حل کنند ولی اگر این امر مهم صورت نپذیرد نگرش منفی نسبت به درس و معلم در دانش آموز شکل می گیرد. که می توانند سبب ترک تحصیل و زمینه رفتن به سمت اعتیاد و بزه را فراهم کندخودآگاهی تحصیلی و شغلی ضعیف و دانش آموزی که احساس تعلق به مدرسه نداشته باشد و درمورد مهارت های تحصیل خود تردید داشته باشد به احتمال بیشتری به سوی گروه های منحرف و مصرف کننده مواد روی می آورد نداشتن هدف برنامه ریزی و خودآگاهی تحصیلی مخصوصاً در دوران دبیرستان برای انتخاب رشته تحصیلی عامل مهمی برای جداشدن فرد از مدرسه و محیط آن است.
4- آیا بیماری های دوران کودکی در چرخه رشد در گرایش افراد به مواد موثر است؟
یافته های مربوط به این سوال پژوهش افسردگی و اضطراب 100درصد و 93درصد خشم وبیش فعالی با یافته های هاهسی(2002) ، انوری(1386) ، کوپر(1995) ، کالسیدی(1999) ، شریفی(1379) همسویی دارد.
افسردگی و اضطراب : توالی اختلالات مصرف مواد بعنوان یک توالی رشدی اینگونه توصیف شده است که ابتدا بیش فعالی در اوایل کودکی شکل می گیرد که پس از این اختلال در اوایل نوجوانی اختلال اضطرابی بوقوع می پیوندد و در اواخر نوجوانی اختلال مصرف مواد شروع می شود که در پی آن افسردگی یا اختلال دوقطبی در اوایل بزرگسالی شکل می گیرد. اختلال افسردگی و اضطراب در بیشتر افرادی که اعتیاد داشته اند به کرات گزارش شده است که این مسئله خود نیز سبب شکست تحصیلی و اجتماعی نیز می گیرد.
5- آیا روابط با دوستان در چرخه رشد در گرایش افارد به مواد مخدر موثر است ؟
یافته های این سوال پژوهش (معاشرت با دوستان مصرف کننده و وجود مهارت های ارتباطی و هیجانی رشد نیافته با تحقیقات علوی (1389) ، داوری (1381) ، ستوده (1388) ، ماری کوتیز(2003) ، چایونگ لی (2002) ، امونال (2012) ، کریولوا(2008) ، گراهام (2008) همسویی دارد.
معاشرت با دوستان مصرف کننده : عضویت در گروه همسالان برای نخستین بار کودکان را در فرایندی قرار می دهد که بیشترین میزان جامعه بزرگ به صورت ناخود آگاه و بدون هرگونه طرح نسنجیده ای در آن انجام می پذیرد.گروه همسالان برخلاف خانواده و مدرسه بر محور منافع و علایق اعضاء قرار دارد. اعضای این گروه می توانند به جستجوی روابط و موضوع هایی باشند که در خانواده و مدرسه با تحریم مواجه است .
مهارتهای ارتباطی و هیجانی رشد نیافته : معمولاً کودکانی که زود از والدین خود جدا می شوند و جذب گروه دوستان می شوند به دلیل شکل گرفتن کامل ارزش ها و مهارت به تشویق ، فشار ، دوستان هم سال و عدم مهارت برای نه گفتن به مصرف مواد روی می آورند. گروه هم سالان از طریق پاداش یا انتقاد و یا تحریم در قبال همنوایی یا ناهمنوایی اعضاء با هنجارهای گروه تاثیر بسیار نیرومندی را بر رفتار و شخصیت اجتماعی آن اعمال می کنند.
6- آیا فقدان ها در دوران کودکی در چرخه رشد در گرایش افراد به مواد مخدر موثراست ؟
یافته های این سوال پژوهش تجارب شکست عاطفی ، عشقی و وضعیت مالی و اقتصادی بر خانواده با تحقیقات ستوده (1389) ، ثابتی (1388) ، قزوینی (1389) ، اسفندیاری (1382) ، صالحی جونقانی(1379) ، چایونگ (2002) همسو است.
تجارب شکست عاطفی و عشقی : شکست عاطفی و تجارب عشقی و احساس شکست معمولاً باعث واکنش های مختلف مخصوصاً در نوجوانی است . که اعتیاد یکی از این واکنش ها است اکثر قریب به اتفاق تحقیقات بالینی و تجربی نشان دهنده اهمیت نقش دلبستگی در سازگاری با فقدان است . اگر نوجوان دلبستگی ایمن را تجربه کرده باشد سازگاری با این شکست بهتر صورت می گیرد. فقدان و شکست های روحی برنامه برای سازگاری با این پدیده مهم است .
وضعیت بد اقتصادی : فشار اقتصادی ومالی عامل بسیار قوی در گرایش به اعتیاد است به دلیل اینکه دو شغله بودن نان آور خانواده باعث توجه نکردن به نیازهای جوانان رفع مشکلات روحی و روانی و مانع تربیت صحیح و شایسته آنان می گردد. وضعیت بد اقتصادی و فقر مادی می تواند باعث فقر فرهنگی و نداشتن اطلاعات در زمینه مواد مخدر گردد.
7- آیا تجارب آسیب و غفلت درکودکی درچرخه رشد درگرایش افراد به مواد مخدر موثر است ؟
در این پژوهش رفتارهای پرخطر و تهاجمی زودرس و در دوران کودکی ونوجوانی و مصرف مواد غیر مجاز در خانواده با تحقیقات مدنی (1381) ، دادستان (1366) ، لی اسچید (2008) ، فارینگتون (2007) ، لاکورز(2002) ، لوبر(2000) ، استورمشک(2004) جدرزی (2005) همسو مس باشد.
رفتارهای پرخطر و تهاجمی زودرس در دوران کودکی و نوجوانی: با مطالعات طولی بسیاری ، ارتباط بین تجارب زود هنگام دوران کودکی و رفتارهای ضد اجتماعی در بزرگسالی را گزارش داده اند این یافته ها بر این مبنا هستند که ناتوانی والدین ، تعاملات خشونت آمیز در خانواده و ناتوانی خانواده در پروراندن مهارتهای رشدی مناسب با سن از عواملی است پیش بینی کننده این گونه از بین رفته است .کاربرد دیدگاه رشدی برای مطالعه جرم و جنایت پیشبرد درکو فهم ما از دلایل تعلقات و روندآن است عامل رشدی عاملی شناخته شده که می تواند کناره گیری و پافشاری بر رفتارهای ضد اجتماعی موثر باشد.
اعتیاد یکی از اعضای خانواده : افرادی که در حانواده های معتاد زندگی می کنند ، ترس از معتادشدن بر ایشان از بین رفته است و عادی شدن مصرف مواد در خانواده موجب سهولت گرایش دیگر اعضاء به مصرف موادمخدر می شود . اگر پدر ومادر در خانواده معتاد باشند اعتیاد آن ها از یک سو کنترل وتسلط آن ما را بر فرزندان کاهش می دهد و از سوی دیگر عامل انتقال این عادت به فرزندان می شود اکثر تحقیقات نشان داده اند که معتادان در خانواده عضو معتاد داشته اند این الگوهای رفتاری را مشاهده کرده اند.
1- داده ها از طریق خود گزارش دهی مشارکت کنندگان بدست آمده است لذا باید با احتیاط تعمیم داده شود.
2- نمونه مورد نظر ازمراکز ترک اعتیاد است و اطلاعات آنها می تواند تحت تأثیر آموزش های ارائه شده باشد پس لازم است در این زمینه پژوهش های بیشتری صورت بگیرد.
3- اطلاعات گرفته شده از نمونه بر مبنای یادآوری خاطرات گذشته است و امکان فراموشی بخش هایی از خاطرات و حوادث است.
4- ضبط فیلم و صدا از اعضای نمونه خود می تواند باعث شود که اعضا سعی کنند خود را بهتر یا متفاوت تر از آنچه هستند نشان دهند.پیشنهاد می شود که این گونه اطلاعات در زمان های مختلف و در قالب سوال های متفاوت گرد آوری شود.
پیشنهادات پژوهشی:
1- انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی حاضر بر روی جوانان معتاد مرکز ترک اعتیاد استانهای دیگر با در نظر گرفتن تفاوت های قومیتی و فرهنگی
2- انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی حاضر بر روی جامعه وسیعتر
3- اجرای این پژوهش بر روی نوجوانان و جوانان معتاد بیرون از مراکز ترک اعتیاد مثلا نوجوانان و جوانان معتاد کمپ های ترک اعتیاد و کانون های اصلاح و تربیت
4- در اجرای مصاحبه جلساتی با حضور والدین صورت گیرد تا تبادل اطلاعات به شکل بهتری صورت بگیرد.
5- مصاحبه ها به صورت گروهی صورت بگیرد تا اطلاعات ضبط شده و نوشتار شده اطلاعات عمیقتر و قابل استفاده تری را فراهم آورد.
6- با توجه به بیانات اعضای نمونه در ارتباط با نقش پدر در خانواده و کم رنگ بودن حضورش در اکثر خانواده ها پیشنهاد می شود روابط اختصاصی با والدین به عنوان یک کار پژوهشی جدا انجام گردد.
7- با توجه به وسیع بودن سال های رشدی و حجم بالای خاطرات پیشنهاد می گردد مشابه تحقیق در دوران کودکی،نوجوانی و جوانی به صورت اختصاصی انجام گردد.
8- با توجه به وسیع بودن ابعاد زندگی نامه پیشنهاد می شود که مولفه هایی مثل روابط با خواهر و برادرها،شغل و روابط اجتماعی، اعتقادات مذهبی، فرهنگ نیز برسی گردد.
پیشنهادات کاربردی :
1- تهیه برنامه آموزشی مبتنی بر ابعاد تاثیرگذار زندگی نامه برای والدین
2- تهیه برنامه کلی پیشگیری از اعتیاد با توجه به مولفه های موثر اشاره شده در تحقیق
3- تهیه برنامه آموزشی بر مبنای ابعاد زندگی نامه برای مشاوران و مربیان حوزه تعلیم و تربیت
در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه مشاوره توانبخشی با ما در ارتباط باشید.
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه با موضوع مدیریت خدمات کشوری سعی در ارائه نمو [...]
انجام پایان نامه با موضوع کارآفرینی ورزشی یا انجام پایان نامه با هر موضوعی ر [...]
نمونه چکیده پایان نامه ارشد در حوزه مدیریت IT می باشد. امید است با استفاده از این [...]
همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]
جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]
در این بخش نظر شما را به گزیده از اخبار علمی - پژوهشی کشور جلب می نماییم. [...]