چاپ مقاله در مجلات علمی نکاتی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. در این بخش از آموزش چاپ مقاله سعی در ارائه نکاتی ناگفته پیرامون مجلات علمی داریم که دانشجویانی که قصد انتخاب مجله و سابمیت مقاله خود را دارند بتوانند با دانستن این نکات احتمال پذیرش مقاله خود را بالا ببرند.
انواع مجلات از لحاظ چاپ مقاله شامل:
هزینه چاپ مقاله نیز بسته به نوع مجله، متغیر است. لذا برای اطلاعات دقیقتر می توانید به وبسایت مجله مراجعه نمایید.
برای پیدا کردن عنوان مورد قبول یک مجله، در ابتدا باید موضوع مقاله خود را تعیین کرده و سپس با استفاده از موتورهای جستجوی علمی مثل Google Scholar و Microsoft Academic یا وبسایت مجلات، عناوین مشابه و مرتبط با موضوع خود را جستجو کنید. در نتیجهی جستجو، مطالعه و بررسی چند مقاله و مجله مرتبط با موضوع خود میتواند به شما کمک کند تا با نوع و سبک نوشتاری مجلات مختلف آشنا شوید و در نهایت، عنوان مورد نظر خود را پیدا کنید. همچنین میتوانید از نویسندگان در حوزه خود درخواست راهنمایی و پیشنهاد مجلات را بپرسید.
اطلاعات مربوط به حوزههای مورد قبول یک مجله، معمولاً در بخش "Scope" یا "Aims and Scope" یا "Focus and Scope" یا "Subject Area" یا "Coverage" و در یک بخش جداگانه ارائه میشود. به همین دلیل، در صفحه اول مجله و یا بخش اطلاعات مربوط به مجله میتوانید به راحتی به این بخش دسترسی پیدا کنید. همچنین میتوانید از پایگاههای دادههای مرجع مثل Scopus و ISI نیز به عنوان اطلاعات مرجع استفاده کنید.
در بخش "Aims and Scope" یک مجله، هدف و دیدگاه مجله، حوزههای مورد پوشش، موضوعات قابل قبول برای ارسال مقاله، معیارهای قبول یک مقاله و جزئیات دیگری ممکن است درج شود. این بخش اطلاعات مهمی در مورد مجله را برای نویسندگان، داوران و خوانندگان فراهم میکند. به عنوان مثال، مجله ممکن است در بخش "Aims and Scope" خود، این اطلاعات را درج کند:
در کل، بخش "Aims and Scope" به عنوان یک مشخصه مهم در تعیین میزان توجه به موضوع مقاله، تعیین نوع خوانندگان و ارزیابی مجله برای ارسال مقاله مهم است.
بخش "Ethics & disclosures" در مجلات علمی، یک بخش مهم است که به موضوعات اخلاقی و تعهدات قانونی مرتبط با تحقیقات علمی اختصاص دارد. در این بخش، مقاله نویسان باید اعلام کنند که آیا تحقیقاتشان برای انجام، اخلاقیات و قوانین مربوطه را رعایت کردهاند یا خیر. همچنین در این بخش، باید اعلام شود که آیا هیچگونه تضاد منافع (Conflict of interest) وجود دارد یا نه. اگر تضاد منافعی وجود داشته باشد، باید آن را شفاف و بیان کرده و تاثیر آن روی نتایج تحقیقات را بررسی کنند. در کل، بخش "Ethics & disclosures" به منظور اطمینان از انجام تحقیقات با اخلاق و رعایت مسائل حقوقی، به سمت شفافیت و قابل اعتماد بودن نویسنده و تحقیقات انجام شده، توجه میکند.
در بخش "Submission guidelines" یک مجله، موارد زیر ممکن است شامل شود:
همچنین توصیه میشود که نویسندگان برای ارسال مقالات خود، به دقت این بخشها را بررسی کنند و از راهنمای ارسال مقالات استفاده کنند تا بهترین فرصت برای پذیرش مقاله خود در مجله مدنظر را داشته باشند.
بخشهای مختلف یک مجله علمی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
وبسایت یک مجله علمی آنلاین معمولاً شامل موارد زیر است:
در کل، وبسایت یک مجله علمی آنلاین اطلاعات مفیدی را به نویسندگان، داوران و خوانندگان فراهم میکند.
در مجلات انگلیسی این بخش ها شامل موارد زیر است:
در ادامه آموزش تدوین مقاله این بخش بع نامه به سردبیر اختصاص دارد. نامه به سردبیر از بخش عای اولیه در [...]
نگارش چکیده مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه اولین بخشی که هر مخاطبی را [...]
بحش قبل از مقاله نویسی به نقل قول در مقاله نویسی پرداخت [...]
در ادامه آخرین اخبار علمی - دانشگاهی کشور خدمتتان ارائه می گردد. همراه ما باشید. [...]
در ادامه نظر شما را به آخرین اخبار علمی - پژوهشی ایران و جهان جلب می نماییم. با ما همراه باشید. [...]
در ادامه اخبار روز کشور به سمع نظرتان میرسد. [...]
در ادامه نظر شمارو به جدیدترین اخبار روز کشور جلب می نماییم. [...]
کمک هزینه انجام پایان نامه کارشناسی ارشد سال 1402: کمک هزینه انجام پایان نامه کارشناسی ارشد مبلغی نی باشد [...]