در راستای آموزش انجام پایان نامه زن و خانواده در این بخش نمونه فصل 5 پایان نامه ارائه شده است تا علاقه مندان به انجام پایان نامه زن و خانواده بتوانند با نحوه نگارش پایان نامه در این رشته بیشتر آشنا شوند. انجام پایان نامه زن و خانواده حاضر در سال 92 در دانشگاه باهنر کرمان به اتمام رسیده است. علاقه مندان به انجام پایان نامه زن و خانواده می توانند با ذکر منبع از این فایل در انجام پایان نامه ارشد خود استفاده نمیاند.
با توجه به رویکرد دوم می توان به سوال سوم پاسخ گفت.برای تحلیل اینکه بدانیم در عین بازنمایی جنسیت ،نگاه انتقادی به مسئله جنست وجود داشته است یا خیر به مفهوم "جامعه شناسی از خلال سینما "رجوع خواهیم کرد .در فیلم "درباره الی ... "بیشترین نگاه انتقادی اجتماعی صورت گرفته است.خوانش مُرَجَح متن " کتک زدن امیر " را مورد انتقاد قرار می دهد اما رویکردی فمنیستی در این سکانس نمی بینیم.در فیلم "سعادت آباد" هم نقد اجتماعی لحاظ گردیده است و تصویر نهایی ما از فیلم خوانش فمنیستی نیست.در "به همین سادگی"بازنمایی جنسیت به صورت کاملا برعکس و به نفع جامعه مردسالار بازنمایی شده و در فیلم میگرن "تفکر جنسیتی" کارگردان به چشم می خورد . البته این سوال مطرح می گردد که کارگران تا حد توانسته مفاهیم برساختی اجتماع را درست نشان دهد.
در بالا تفاوت های شخصیت ها در فیلم های مختلف ذکر شد.اما حالا به ذکر شباهت های شخصیت ها خواهیم پرداخت :
طاهره ،زنی سنتی است که تمایلات هنری دارد و رگه های فرهیختگی آن در بین زنان هم طبقه اش مشخص است.سپیده ، زن مستقلی است که برنامه برای گروه تدارک می بیند و مسئولیت ها با اوست .او نقش مادر معنوی جمع را دارد .الی ، دختر جوان کم حرفی است که شخصیتش مجهول باقی می ماند ، اما مجهول بودن آن مجال قضاوت و تهمت دیگران را فراهم می کند.شهره ، زنِ تحصیل کرده و مادری بسیار حساس است.رفتار ها و نظراتش منطقی و منصفانه به نظر نمی رسد.یاسی ،صندوقچه راز دوستان است و همه به او اعتماد دارند اما در زندگی خود مورد بی توجهی قرار می گیرد.لاله،شاغل و تحصیل کرده است.شوهرش استاد دانشگاه است .طبقه اجتماعی او بالاست .اما بچه نخواستنش و ترجیح کار به مادر بودن، او را خودخواه نشان داده است .او حقش را با پنهان کاری و دروغ اِحیا می کند و نهایتا یک زن شکست خورده باز نمایی می شود .رعنا زن مستقلی است که در برخورد با زندگی اش کم آورده و یک مرد مشکل او را حل می کند.محبوبه هم که بدون شوهرش به استیصال رسیده است .مهمترین شخصیت های این 4 فیلم به صورت بسیار فشرده معرفی شدند .نقطه مشترک که در بین همه زن ها وجود داشت ، موقعیت فرو دستی آنها بود که در این فیلم ها به خوبی نشانه گذاری شده بود .دلالت های نشانه ای در نظام نشانه ای شان ،بازنمایی موقعیت های مختلف زنان در طبقات مختلف را نشان می داد.در واقع تصویر احترام برانگیز و ستودنی در این شخصیت ها یافت نشد.ضمن اینکه مشکلات همه ی شخصیت ها مشکلات بسیار عادی و روزمره بود.مشکلات نخبه گرایانه ، خاص یا روشنفکرانه در این فیلم ها به چشم نمی خورد .هیچ کدام از زن ها نشانگر انسانی موفق و ایده آل نبودند .به طوری که مخاطب دلش بخواهد ،به جای آن شخص باشد.
البته فیلم ها ساختی از برساختهای عینیت های اجتماعی بودند و تصویر عمومی زن ها در واقع همین است .چنانچه کارگردانی بخواهد غیر از اینها را روایت کند متهم به ساخت فیلم غیر واقعی و تخیلی می شود.اما با توجه به حساسیت صنعت سینما به دلیل فراگیر بودنش انتظار می رفت که نمونه های زن های موفقی هم که در این جامعه وجود دارند و با تلاش و امید سعی در ساختن زندگی خود دارند و حتی به دیگران هم کمک می کنند ،بازنمایی و دیده شوند.
با توجه به همه ی نظریاتی که در فصل دوم آمده بود و نتایج حاصله در فصل چهارم و مقایسه هایی که در بالا انجام شد به نظر می رسد انتقاد فمنیست ها از بازنمایی مخدوش یا مفهوم فنای نمادین در مورد سینما درست است و سینما رسانه ای در خدمت مردان برای بازتولید ایدئولوژی آنهاست.در این چهار فیلم،خوانش مرجح متن به طور بسیار ضمنی گفتمان مرد سالار را تقویت کرده بودو همه ی زنان به طور نسبی به موقعیت جنس ِدومی خود تن داده بودند .استراتژی های بازنمایی مانند کلیشه سازی و طبیعی سازی چنان صورت گرفته بود که به عنوان باور درست سبک زندگی در خود جامعه ی زنان بازتولید می شد(آموزش های طاهره به آرزو).زنانی که قصد داشتند خارج از محیط طبیعی و کلیشه شوند،بازنمایی "زن خودخواه و غیر منطقی "را در ذهن مخاطب متبادر می ساختند.
در انجام پایان نامه زن و خانواده حاضر در این موضوع ما با محدودت های نظری که ادبیات نشانه شناسی است ،مواجه هستیم.نشانه شناسی در آکادمی ایران بیشتر وجه نظری دارد تا عملی.
محدودیت بعدی در انجام پایان نامه زن و خانواده حاضر، محدودیت نمونه گیری در تحقیقات کیفی است .اگر چه ما در تحقیق های کیفی در پی ارائه تعمیم ها نیستیم ولی خلاء امکاناتی که بر اساس آن بتوان روند عمومی سینمای ایران را فهم و تحلیل کرد ، مشاهده می شود.
کمبود بعدی درباره محدودیت های نظری و روشی است .همان طور که قبلا هم هم بیان شد محدودیت های نظری و روشی سایه ی سنگین خود را بر این اثر انداخته و آن رویکرد انتقادی مبالغه آمیز در روش های انتقادی است.ممکن است برخی از یافته های این پژوهش از نظر پدید آورندگان و بینندگان این اثر مبالغه آمیز به نظر برسد.
همچنین در بازنمایی ناچار به تکرار موضوعات،برساخت ها و تحلیل ها هستیم .چون سکانس ها ،زنجیر وار تداعی گر یک موضوع هستند .
سینما بدلیل جذابیت بالا ،طرفداران زیادی در بین همه ی اقشار مردم دارد.لذا داشتن سینمای سطح بالا و استاندارد به ارتقا سطح کیفی در عرصه فرهنگی اجتماعی کمک شایانی می کند و از حساسیت های زیادی برخوردار است .بنابراین توصیه می شود سازندگان فیلم ها و فیلم نامه نویسان محترم در بیان ایده هایشان مطالعه و درک اجتماعی بیشتری داشته باشند .
سینمای ایران بیشتر متعلق به سینمای بدنه است و رضایت طیف وسیعی از مخاطب را بر نمی انگیزد و دل زدگی در بین مخاطبان حرفه ای تر ایجاد کرده است.ضعف تالیف درخیلی از متون سینمایی دیده می شود و سینمایِ موجود بازنمایی واقعیت اجتماعی مردم در دهه 90 نیست.
پیشنهاد می گردد فیلم ها و سریال هایی با مضمون جنستیِ خنثی و منصفانه ساخته شود تا مفهوم انتزاعی حقوق برابر از سطح واژه خارج گردد و مصداق عینی این مفهوم به سمع و نظر بیننده برسد.
در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه انجام پایان نامه زن و خانواده با آکادمی ابن سینا در ارتباط باشید.
نگارش پروپوزال مدیریت نکات مهمی دارد که دانشجو باید رعایت نماید. در این بخش از سع [...]
مقدمه پایان نامه از اهمیت بالایی برخوردار است. مقدمه در پایان نامه نو [...]
ثبت پروپوزال در پژوهشیار از روند های مهم پایان نامه نویسی در دانشگاه آزاد می باشد [...]
برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]
همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]
جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]